Biuletyn Informacji Publicznej
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gizałkach

Wyszukiwarka

Odnośniki

Treść strony

Podsumowanie realizacji POPŻ Podprogram 2019

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gizałkach z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Wielkopolskim Bankiem Żywności w Poznaniu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe),
  • skrobiowe (makaron jajeczny, ryż biały),
  • mleczne (mleko UHT),
  • mięsne (szynka drobiowa, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

Pomoc żywnościowa trafiła do 200 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego, gminy Gizałki.

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 6,826 ton żywności;
  • 200 paczek żywnościowych.
  • Logotypy programu

drukuj ()

Metryka

  • autor lub odpowiedzialny za treść: Teresa Kołecka
  • opublikował: Sebastian Kuźmik
    data publikacji: 2020-11-22 12:17
  • zmodyfikował: Sebastian Kuźmik
    ostatnia modyfikacja: 2020-11-22 12:23

« wstecz

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 4396
Ostatnia aktualizacja treści obecnej strony: 2021-03-18 11:29:03